Surma põhjuste edetabel püsib muutumatuna

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Järvamaal on surma peamine põhjus vereringeelundite haigused, selgub tervise arengu instituudi (TAI) koostatud statistilisest ülevaatest. Teisel kohal on pahaloomulised kasvajad, kolmandal õnnetusjuhtumid, mürgistused ja traumad.

Vereringeelundite haiguses surma põhjusena on esikohal nii meestel kui ka naistel Järvamaal aastaid, samuti on esikolmikus püsinud pikemat aega pahaloomulised kasvajad ning õnnetusjuhtumid, mürgistused ja traumad.

Vereringeelundite haigus oli surma põhjus eelmisel aastal 202 järvalasel, neist 112 olid naised, 90 mehed. Pahaloomuliste kasvajate tõttu suri mullu 100 järvalast, neist 58 meest ja 42 naist. Seega  - vereringeelundite haigustesse (infarkt, insult) surevad pigem naised, kasvajate tõttu pigem mehed.

Õnnetusjuhtumid, traumad ja mürgistused viisid eelmisel aastal teise ilma 16 järvalast, neist 11 olid mehed. Neljandal ja viiendal kohal on vastavalt seede-ja hingamiselundite haigused 12 ja 11 inimesega.

Eraldi statistikat peab TAI ka alkoholist põhjustatud haiguste tõttu lahkunute kohta, neid oli Järvamaal eelmisel aastal üheksa, seitse neist olid mehed.

Surmad alkoholi tarvitamisest põhjustatud haigustesse
AastaKokkuMehed
201354
201496
20151614
20161814
201797

Allikas: TAI
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles