Kummipostid rahustavad taas Türi-Allikul liiklust

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merit Männi/Järva Teataja

Teisipäeva pärastlõunal märkasid Türi ja Paide vahel liiklejad, et Türi-Allikul on maanteele taas ilmunud kummipostid, mis esmakordselt paigaldati maanteeameti poolt sinna mullu hilissügisel, ent aasta lõpuks taas ära võeti.

Järva Teataja kirjutas kummipostidest esimest korda eelmise aasta sügisel, mil Türi-Alliku ristmiku laiendusel on suuremad tööd tehtud said ning nii mõnelegi liiklejale tulid tõenäoliselt üllatusena, et sellel ristmikule paigaldati rida kummiposte.

Maanteeameti Ida-regiooni ehitusvaldkonna juht Anti Palmi ütles siis, et kummipostid paigaldati Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteele Türi-Alliku ristmikule möödasõidulaienduse (vasakpöörajast möödumiseks) ehituse raames. „Nende postide eesmärk on takistada möödasõite ristmiku alal, kus see on ohtlik nii möödasõitjale, kui ka kaasliiklejatele. Probleem on selles, et ristmikule läheneja, kes soovib vasakule hakata keerama võib sõita mõnevõrra aeglasemalt kui otse läbisõitja, kuna ta teab, et peagi hakkab pööret sooritama. See võib aga kannatamatumatele liiklejatele anda signaali, et tegu on aeglase liikujaga ning tekib soov vahetult ristmikul möödasõitu sooritada,“ selgitas ta. „Taolise stsenaariumiga liiklusõnnetusi ja liiklusohtlikke olukordi, mis pole küll õnnetusi kaasa toonud, sellel ristmikul varasemalt on esinenud.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles