Elektrilevi kaardistab internetivõrgu vajadusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi hakkab ehitama uut võrku, et tuua aeglase ühendusega piirkondadesse kiire internet.
Elektrilevi hakkab ehitama uut võrku, et tuua aeglase ühendusega piirkondadesse kiire internet. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Elektrilevi alustas käesoleval nädalal üle-eestilise kiire interneti võrgu vajaduste kaardistamist.

Elektrilevi juhatuse liige Taavo Randna sõnul tahab ettevõte alustada järgmisel aastal avatud kiire interneti võrgu rajamist ja selleks on neil vaja võimalikult täpset infot, millistes piirkondades on kiire interneti vajadus.

Sooviavaldused on üks osa, mis hakkavad mõjutama Elektrilevi arendusotsuseid. «Vaatame ka olemasolevate internetiteenuste võimalusi ja siin saavad prioriteetsuse piirkonnad, kus täna on olematu või väga madal ühenduse kiirus,» märkis Randna.

Sooviavaldusi kogutakse 2018. aasta augusti lõpuni ning alates sügisest hakatakse välja töötama täpsemat üle-eestilist investeeringute ajaplaani. Võrgu välja ehitamine plaanitakse viieaastasele perioodile.

Elektrilevi ise internetiteenuseid müüma ei hakka. Ettevõtte rajatav internetivõrk on avatud kõigile sideteenuste pakkujatele, seega saavad sellega internetiteenust pakkuma hakata kõik operaatorid. 

Kiire interneti võrk rajatakse elektriliinidele. Valguskaablil põhinev püsiühendus sõltub vähe ilmast ning võimaldab kasutada internetikiiruseid kuni üks gigabit sekundis.

Sooviavaldusi kiire interneti võrguga liitumiseks saavad esitada kõik inimesed üle Eesti ning selleks ei pea olema Elektrilevi klient. Avaldusi kogutakse ettevõtte veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles