Grit Šadeiko võistleb mainekal Götzise mitmevõistlusel

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko.
Grit Šadeiko. Foto: Tairo Lutter

26.-27. mail toimub Austrias Götzises traditsiooniline mitmevõistlus Götzis Hypomeeting. 1975. aastal alguse saanud võistlusest võtab sel korral osa kolm Eesti sportlast: Maicel Uibo, Karel Tilga ja Grit Šadeiko. 

Maicel Uibo läheb mõõduvõtule vastu kümnevõistluse maailma hooaja edetabelijuhina, aprilli alguses kogus ta USAs isikliku rekordi väärilised 8407 punkti ning täitis ühtlasi Berliini Euroopa meistrivõistluste normatiivi. Pärast seda on ookeani taga treeniv Uibo võistelnud üksikaladel. Hetkel hindab ta oma seisu heaks ning on suutnud hoiduda ka suurematest tervisemuredest. „Treeningud on sujunud hästi ning plaanipäraselt. Olen terve ja tahan Götzise võistlust nautida ning ilusa kümnevõistluse kokku panna,“ sõnas Uibo enne starti Austrias.

Kümnevõistluses tahavad lisaks Uibole kõrgete kohtade nimel kindlasti kaasa rääkida sakslased Kai Kazmirek (isiklik rekord 8580 punkti), Niklas Kaul (8435 p) ja Rico Freimuth (8663 p), hispaanlane Jorge Ureña (8125 p) ja mitmed teised. Viimasel kahel aastal on Götzisest esikohaga koju läinud Kanada mitmevõistleja Damian Warner (8695 p), kes on kohal ka seekord. Eelmisel suvel U20 EMil pronksi võitnud Karel Tilga senine tippmark täiskasvanute vahenditega on 7489 punkti ja ta tahab seda numbrit kindlasti suuremaks muuta.

Naiste seitsmevõistlusel on Eesti sportlastest stardis Grit Šadeiko (6280 p). Tiitlit läheb kaitsma naiste mitmevõistluse valitsejanna, olümpiavõitja ja maailmameister Nafissatou Thiam Belgiast, kelle isiklik rekord on 7013 punkti. Võidu nimel hakkavad lisaks temale kindlasti võitlema noor ja andekas ukrainlanna Alina Šuhh (6381), Londoni MMil pronksi võitnud hollandlanna Anouk Vetter (6636 p) ja samal võistlusel neljanda koha saanud kuubalanna Yorgelis Rodriguez (6594 p) ning ameeriklanna Erica Bougard (6557 p).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles