Öises kirikus räägiti samasooliste abielust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirikud kogu Eestis avavad teelistele uksed.
Kirikud kogu Eestis avavad teelistele uksed. Foto: Kadri Laube

Järvamaal oli eile hilisõhtul kirikute öö tõttu avatud kahe pühakoja uksed. Kui Järva-Jaanis huvitas külastajaid kohalik kultuurilugu, siis Järva-Madises tunti huvi aktuaalse ja kiriku jaoks konfliktse teema vastu.

Kirikute öö loodi selleks, et tutvustada pühakodasid, kristlike koguduste igapäevaelu ja traditsioone ning kummutada ühiskonna eelarvamusi kiriku suhtes. Eile öösel olid kirikute uksed avatud nii kristlikele inimestele kui ka uskmatutele.

Järva-Madise kirikuõpetaja Tiit Lastiku sõnul kulges sündmus tema jaoks rahulikult, kirikut käis öö jooksul uudistamas kuus inimest. Hoolimata külastajate vähesusest pidas Lastik hilisõhtul kirikutornis ühele kohale tulnud paarile loengu sellest, miks ta jumalasse usub. Loengu käigus tõstatus arutelu ka selle üle, kas kirikuõpetaja pooldab samasooliste abielu ja kuidas ta suhtub geikristlastesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles