Paide noormees mängib uuslavastuses peaosa

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buratino Rahvusooperis Estonia, Karmo Nigula.
Buratino Rahvusooperis Estonia, Karmo Nigula. Foto: Harri Rospu

Reedel, 26. mail jõudis Rahvusooperis Estonia esietenduseni laste- ja noortemuusikal "Buratino",  mille nimiosalist mängib paidelane Karmo Nigula.

Olav Ehala muusikali lavastaja on külalisena Andres Dvinjaninov Emajõe Suveteatrist.

Juunis näeb etendust veel viiel korral ja siis uuesti juba 26. augustil.

Karmo Nigula ja Märten Männiste mängivad kordamööda Buratinot, peale nende on laval Lehtsest pärit Kadri Kipper, tema ja paidelane Kadri Kõrvek mängivad vaheldumisi Malviinat.

"Buratino" rahvusooperis Estonia, Malvina - Kadri Kõrvek, Artemon - Raiko Raalik.
"Buratino" rahvusooperis Estonia, Malvina - Kadri Kõrvek, Artemon - Raiko Raalik. Foto: Harri Rospu

Nii Draamateatri näitleja Karmo Nigula kui ka Rahvusooper Estonia laulja Kadri Kõrveki jaoks on esimene suur roll rahvusooperi laval.

Papa Carlona astub üles Väino Puura ja Carabas Barabas on Hannes Kaljujärv.

"Buratino"

Dirigendid: Kaspar Mänd, Lauri Sirp, Andres Kaljuste

Laulutekstid: Juhan Viiding

Libreto: Andres Dvinjaninovi dramatiseering Carlo Collodi „Pinocchio“ ja Aleksei Tolstoi jutustuse „Kuldvõtmeke“ ainetel

Kunstnik: Triinu Pungits

Valguskunstnik: Rasmus Rembel

Koreograafid: Kristin Murula, Villiko Kruuse

Ühel päeval saab vana leierkastimees papa Carlo kingituseks pealtnäha tavalise puuhalu. Kui ta sellest aga endale nuku voolib, ärkab too ellu. Papa Carlo paneb talle nimeks Buratino ja müüb maha oma kuue, et poisi koolisaatmiseks raha hankida. Veidi üleannetu, kuid hea südamega Buratino satub kooli asemel seiklustesse, mis viivad teda läbi Lollidemaa, üle Imede põllu, konnatiigi ja läbi kõrtsi. Teel kohtab ta nukuteatri hirmuäratavat direktorit Carabas Barabasi, kass Basiliot ja rebast Alice’i, röövleid ja politseikoeri. Kilpkonnatädi Tortila annab talle kuldvõtmekese, mis avab Carlo kambris salaukse… Sõprade Malvina, Pierrot’ ja Artemoni abiga takistab ta Carabas Barabasi kuldvõtmekest enda kätte saamast ning päästab nukuteatri nukud. Estonia laval ärkavad ellu lustakad tegelased ja kõlavad Olav Ehala armastatud laulud täiesti uues orkestriseades, mis on valminud spetsiaalselt Rahvusooper Estonia orkestrit silmas pidades.

Vaata rohkem siit

Allikas: opera.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles