Talupidajad alustasid agroturismi juurutamist

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikus saavad põllumajandustoodetega tegelevad ettevõtted teenida lisasissetulekut agroturismiga.
Tulevikus saavad põllumajandustoodetega tegelevad ettevõtted teenida lisasissetulekut agroturismiga. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eestimaa Talupidajate Keskliit alustas uue tegevusharuga, milleks on agroturism. See tähendab põllumajandustootmise ja turismi kombinatsiooni, mis pakub võimalust külastada talusid või teisi põllumajanduslikke ettevõtteid ja kogeda maaelu.

Agroturismi näol on tegu maaturismi haruga. Kui maaturismiga saavad tegeleda pea kõik maapiirkonnas tegutsevad turismitalud, siis agroturismiteenust saavad pakkuda vaid ettevõtted, kelle põhitegevus on seotud erinevate põllumajandus- või kalandustoodetega.

Eestimaa Talupidajate Keskliit tahab pakkuda väikese ja keskmise suurusega põllumajandustootjatele turismiteenuse osutamisega lisasissetuleku võimalust. Pakutavaks turismiteenuseks võib olla nii majutus kui ka toitlustus, aga ka muud aktiivsed tegevused, mis on seotud ettevõtte eripäraga.

Eesti agroturismiettevõtted saavad ka oma tunnusmärgi, mis neid teistest eristab.

Loe lähemalt Eestimaa Talupidajate Keskliidu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles