Südamekuu pani tuhanded järvalased liikuma

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüriöö Paides
Jüriöö Paides Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Südamekuul toimunud ürituste ja neil osalejate arv ei valmistanud Järvamaa tervisenõukogule pettumust selgi aastal: ellu viidud 75 üritusel liikus ligi 3200 järvalast.

Türi vallavalitsuse terviseedenduse spetsialist, tervisenõukogu liige Martin Kaschan nentis, et kuna sel aastal oli taotluste esitamiseks aega vähem kui varasematel aastatel, oli väiksem taotluste arv ennustatav. Kokku laekus neid 56. "Osa neist said negatiivse vastuse, sest ei mahtunud konkurssi raamistikku. Toetust ei saanud näiteks koolid, sest nendele mõeldud projektikonkurss on mõeldud sügisel Reipalt koolipinki raames," täpsustas Kaschan. Eitava vastuse said ka ürituste korraldajad, kes soovisid üritust teha väljaspool kodupiirkonda.  

Lasteaedades toimus aprillikuu vältel mitmekesisiseid liikumisüritusi, lisaks matkadele võimlemishommikud ja olümpiamängud. Kokku toimus Järvamaa lasteaedades 46 üritust, kus osales 1137 last ning 328 täiskasvanut. "Sel aastal toetas tervisenõukogu tervist edendavate lasteaedade võrgustikku (TEL) kuuluvaid lasteaedu 50 euroga," märkis Kaschan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles