Vaata, kui palju teenib keskmine järvalane

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskmine brutokuupalk oli tänavu esimeses kvartalis 1242 eurot, tõustes eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes 7,7 protsenti, teatab statistikaamet.

Järvamaal oli aasta esimesel kolmel kuul keskmine palk 1005 eurot ehk 237 eurot Eesti keskmisest väiksem.

Maakonniti oli aasta esimeses kvartalis kõrgeim keskmine brutokuupalk Harju (1386 eurot) ja Tartu (1209 eurot) maakonnas ning madalaim Hiiu (896 eurot) ja Saare (930 eurot) maakonnas.
Keskmine brutokuupalk oli aasta esimeses kvartalis kõrgeim finants- ja kindlustustegevuses, energeetikas ning info ja side tegevusalal.
Kõrgeim brutokuupalk oli riigile kuuluvates asutustes ja ettevõtetes (1537 eurot) ning välismaa eraõiguslikele isikutele kuuluvates ettevõtetes (1510 eurot). Brutokuupalga aastakasv oli esimeses kvartalis kiireim riigile ja kohalikele omavalitsustele kuuluvates asutustes ja ettevõtetes ning aeglasim välismaa eraõiguslikele isikutele kuuluvates ettevõtetes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles