VIDEO: Valgehobusemägi paneb ränka katsumust otsivad ratturid just selliselt proovile

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Cup Valgehobusemäe Rattamaraton
Estonian Cup Valgehobusemäe Rattamaraton Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel laupäeval toimub rattamaratonise sarja Hawaii Express Estonian Cup teise osavõistlusena Neolife Valgehobusemäe rattamataron. Võistlus toob Põhja-Järvamaale kohale sadu rattureid.

 

Esmalt on uuendiseks Grand Prixi distants pikkusega 60,6km (start kl 12). Rada on päris põhjalikult ümber tehtud. Sellest, millised näevad välja GP viimased neli kilomeetrit, saab aimu sellest videost.

Lisaks sõidetakse poolmaratoni (distants 21,8km, stardiga kl 12.30) ja maratoni (47km, kl 13st).

Selleaastaseid radu iseloomustas rattamaratoni peakorraldaja Peeter Dedov mitmekesistena. „Selleaastaseid radu vaadates võib küll öelda, et piirkonna radadevõrgustikku on praktiliselt maksimaalselt ära kasutatud. Eelmise aastaga võrreldes on rajad kindlasti huvitavamad ja ägedamad,“ avaldas ta. „Kui keegi tahab seda piirkonda rattaga avastada, siis Valgehobusemäe rattamaraton on selleks vast parim võimalus. Saate tähistatult ja teenindatult kõik need rajad läbi sõita. Joogipunktid on olemas Jänedal, Nelijärvel ja metsade vahel.“

Kui keegi tahab seda piirkonda rattaga avastada, siis Valgehobusemäe rattamaraton on selleks vast parim võimalus. Saate tähistatult ja teenindatult kõik need rajad läbi sõita.

Rajameistrid Alari Kannel ja Raivo Pelljaon selleks aastaks maha märkinud Maarjamaa vägevaima rattamaratoni raja, kirjutavad korraldajad ise. GP ja Maratoni rajal leiab ohtralt singleid, metsaradu ja õige pisut ka kõva kruusateed. Kuigi Maratoni ja GM distantside vahe pole suur, siis tegelikult on GP oluliselt tehnilisem ja raskem, eriti just viimased 4km, kus on kasutatud osaliselt ka 2017 aasta XCO (maastikurattakrossi) rada. Poolmaraton kulgeb mööda metsaradu ja kruusateed, mõned üksikud silnglid, seega jõukohane kõigile, kes rattaga vähegi sina peal. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles