Järvamaa kutsehariduskeskuse noored lähevad võistlema parima noore sõiduautotehniku tiitlile

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoremontijad leiavad kutsekooli lõpetamise järel alati tööd, pilt on illustratiivne.
Autoremontijad leiavad kutsekooli lõpetamise järel alati tööd, pilt on illustratiivne. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Homme, 31. mail saab Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskoolis alguse kahepäevane vaatemänguline noorte sõiduautotehnikute kutsemeistrivõistlus. Omavahel võtavad mõõtu 12 kutseõppeasutuse noored, sh ka kolm õpilast Järvamaa kutsehariduskeskusest.

 

Parima sõiduautotehniku tiitli püüdjad peavad lahendama mitmeid teoreetilisi ülesandeid ning panema proovile ka oma praktilised oskused. Võistlused toimuvad kahes grupis: esimeses võtavad mõõtu 1. kursuse autoerialade õpilased ning teises grupis asuvad võistlustulle 2. ja 3. kursuse autotehniku eriala õpilased. JKHK noored on esindatud mõlemas grupis.

Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskooli direktori Enn Roosi sõnul on selline võistlus väga oluline, sest lisaks parima noore sõiduautotehniku valimisele on see koht, kus koolide õpetajad saavad omavahelisi kogemusi jagada ning tänu sellele ka autoõpetuse taset tõsta ja ühtlustada. „Autoremondi alad on noorte seas üsna populaarsed, kuid kuna masinad muutuvad aina keerulisemaks, siis peavad ka spetsialistide teadmised olema tasemel,“ ütles Roosi.

Sõiduautotehnik õpib sõiduautode remondi- ja hooldustehnoloogiaid (juhtimisseadmed ja veermik, jõuallikad ja jõuülekanded, tehnohooldus ja diagnostika, mootorielektroonika ja kliimaseadmed). Kasutab diagnostikaseadmeid auto arvutivõrgu, elektri- ja mugavussüsteemi vigade leidmisel.

Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskooli direktori Enn Roosi sõnul on selline võistlus väga oluline, sest lisaks parima noore sõiduautotehniku valimisele on see koht, kus koolide õpetajad saavad omavahelisi kogemusi jagada ning tänu sellele ka autoõpetuse taset tõsta ja ühtlustada.

Võistlus toimub Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskoolis neljapäeval, 31. mail ning reedel, 1. juunil. Parimaid autasustatakse teisel päeval kell 15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles