Suvine eksperiment tuleb taas: Paide kesklinn pannakse osaliselt autodele lukku

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide keskväljak
Paide keskväljak Foto: Kuido Saarpuu

Täpselt kuu aja pärast, 30. juunil algab Paide Keskväljakul taas linnaruumiga eksperimenteerimine - mis oleks, kui Paide Keskväljak oleks jalakäijate päralt, nagu see on olnud sajandeid varem --laada- ja kokkusaamiste plats, ega oleks lihtsalt üks ringristmik.

 

Ka eelmisel aastal eksperimenteeriti Keskväljakuga ning siis selguski, et linnarahvale selline linnaruum väga meeldib. Et õigustada eksperimendi toimumist, tuleb katsetada uusi asju. Paide linn koostöös Arvamusfestivaliga katsetabki edasi ning sel aastal toimub Keskväljaku muundumine inimsõbralikuks ruumiks teistmoodi – nii vormilt kui ka sisult.

Tänavu eksperimenteerime pikemat aega, alates 30. juunist kuni 20. augustini ning nihutame autovaba ala kiriku eest Pika tänava ette. Kui eelmisel aastal oli suurimaks mureks autode ja busside juurdepääs kirikutagusesse parklasse, siis nüüd jääb kiriku esine ala autodele alles ning tee muutub ajutiselt kahesuunaliseks. Sõidukid pääsevad edasi-tagasi liikuma ka Konsumi eest, suletuks jääb ala raekoja ees ning Pika tänava alguses.

Linnamööbel tuleb parem ja mugavam kui eelmisel aastal ning tegevusigi seinast seina – kultuuri- ja spordiüritused, kontserdid, filmiõhtud, mängud jne. Loomulikult ei puudu ka populaarsust võitnud liivane rannavolleplats, samuti pinksilauad, suvelilled jm. Üks põnevamaid sündmusi on kontsert, kus üles astub järjest 100 erinevat muusikalist koosseisu ning mis on pühendatud Eesti 100. sünnipäevale.

Tänavu eksperimenteerime pikemat aega, alates 30. juunist kuni 20. augustini ning nihutame autovaba ala kiriku eest Pika tänava ette.

Püsti saab esmakordselt ka lava, mis jääb üles kogu eksperimendi ajaks, ning pakub esinemisvõimalust kõigile soovijaile.

Linnaruumi eksperimendi avamine tuleb taas koostöös Eesti rannavolle karikasarjaga, mis 30. juunil peab Keskväljakul sarja teise etapi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles