Pindamisest libedaks muutunud teel juhtus avarii

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Seire

Tänane Järva Teataja kirjutab, et Järva-Jaani elanikud on olnud pikemat aega hädas teega, mis sulas kuumade ilmadega üles.

Kaks aastat tagasi teed remontinud AS Eesti Teed on pigi vastu võidelnud teele liiva puistates. Eile kaeti tee killustikuga, kuid see muutis sõidutee väga libedaks.
Täna hommikul kella seitsme ajal juhtuski nimetatud lõigul õnnetus, kus üks juht kaotas oma sõiduki üle kontrolli ja auto paiskus üle kraavi kergliikusteele.
Järva-Jaani vabatahtlik päästja Arto Saar selgitas, et õnnetuse hetkel võis maanteel sõita kiirusega 50 kilomeetrit tunnis, kuid nüüd on kiirust piiratud juba 30 kilomeetriga tunnis.
Saar selgitas, et kohati on tee pindamise tõttu nii libe, nagu sõidaks kiilasjääl.

Foto: Arto Saar


Ta lisas, et kui päästjad hommikul sündmuskohale sõitsid, tuli neilgi liikuda tavapärasest tunduvamalt aeglasemalt, et masin teele jääks.
Saar rõhutas, et kõik liiklejad, kes sõidavad täna Tartu–Jõgeva–Aravete maantee  kilomeetritel 93–95, peaksid olema väga ettevaatlikud.
Samas lisas ta, et hommikune õnnetus oli  vägagi õnnelik, sest auto maandus kergliiklusteele ajal, kui seal polnud ühtegi jalakäijat.

Maanteeameti ida regiooni ehitusvaldkonna juht Anti Palmi kinnitas, et märk 30 km/h ei olnud paigaldatud teetööde alguse koha peale, kuid nüüd on see viga parandatud.
Palmi selgitas, et AS Eesti Teed kattis tee killustikuga õhtul, kui teekatte temperatuur polnud enam nii kõrge, seetõttu on ka lahtist killustikku rohkem. Kuna ilmateade lubab nädalavahetuseks jälle kuuma, siis loodab Palmi, et killustik jääb pigisse paremini kinni.
Palmi lubas, et esmaspäevaks eemaldatakse killustik teelt ja siis on näha, kas see töö andist tulemust.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles