Väätsal kasvanud kartulid jõudsid krõpsupakkidesse

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Taffel

Rahvusvaheliselt tuntud kartulikrõpsu tootemark Taffel tõi esimest korda Eesti turule kartulikrõpsud, mis on valmistatud eranditult Eesti talunike kasvatatud kartuleist.

Väätsal kasvatatud kartulitest krõpsud valmistatakse eestlaste maitsest lähtuvalt ja retsept koosneb vaid kolmest komponendis: talukartul, päevalilleõli ja meresool. Tervislikkuse huvides on kohalikest kartulitest tehtud krõpsudes kasutatud tavapärasest vähem soola, asendatud palmiõli päevalilleõliga ning loobutud nii kunstlike lisaainetest kui ka maitsetugevdajatest.

“Krõpsude valmistamiseks tavaline toidukartul ei sobi,” selgitas Väljataguse Agrotööstuse juht Margo Heinmaa. “Kartulilaastudeks kasvatame hetkel Väätsal "Sorentina" sorti, mis on tavakartulist oluliselt kõrgema kuivainesisaldusega ja madalama suhkrusisaldusega. Krõpsudeks mõeldud kartulit tuleb säilitada kontrollitult kõrgemal temperatuuril kui tavakartulit. Oleme Taffelile kartulit kasvatanud juba kolm aastat, aga nende julge samm tuua turule ainult Eesti kartuleist valmistatud krõpsud teeb uhkeks küll,” lausus Heinmaa. “Tavaliselt on krõpsukartul anonüümne, peale tootja ei tea keegi, kus tooraine on kasvatatud. Taffeli otsus varuda kartuleid Eestist on tunnustus ka siinsele põllumajandusele.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles