“Kulmud kokku kasvanud kui Tallinna-Tartu trass...“ ehk multitalent Tigran debüütalbumi avaldamise ootel

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Paidest pärit püstijalakoomik Tigran Gevorkjan, esinejanimega Tigran, on jõudnud välja oma esikalbumi avaldamiseni. Lugudes astuvad üles ka sellised tegijad nagu Tommyboy ja Genka ehk esindatud on Eesti hiphopi raskekahurvägi.

 

Tigran, tuled hiljemalt augustiks välja esikalbumiga.

Nii on.

Plaan on, et järgmise kahe kuu jooksul saab album avaldatud.

Lugude arvuks oleme planeerinud kas üheksa või 11.

Youtubes üle 1,1 miljoni vaatamise/kuulamise saanud eelmise suve hitt „Pärnumaranda“ on ka peal?

Jah, kindlasti on. See on üks esimesi lugusid.

Palju seal albumil kaasautoreid, -esitajad on?

Ikka on, Genka (Henry Kõrvits) ja Tommyboy (Toomas Tilk) näiteks. Võibolla tuleb mõni veel, aga kes, seda ma veel ei avaldaks. 

“Kulmud kokku kasvanud kui Tallinna-Tartu trass...“- saatsid isutekitajaks mõnekümnesekundilise loonäidise. Millest see räägib?

Kuningate marss. Thats it.

See lugu on koos Tommyboyga. 

Varem olid üksikud ülesastumised stand-up koomikuna, nüüd on neid palju, varem olid üksikud singlid, nüüd tuleb välja esikalbum. Kellena sa ennast tulevikus näed?

Ma näen end universiaalse artistina, lõpuks ma näen end näitlejana.

Tänavu näitlen nii mina kui mu sõber Mattias Naas (artistinimega kapatu, tegi kaasa ka loos „Pärnumaranda“) ühes Eesti-Armeenia mängufilmis. Politseinikena (naerab)...See on minu jaoks ikka päris suur asi, näen seal Armeeniast pärit näitlejaid, kellega olen terve oma elu unistanud kohtuda ja ühes ruumis viibida. Olen väga elevil ja ootan, millal see film suurde maailma jõuab. Juulist hakkavad võtted.

Muusikaliselt poolelt. Minu esikalbum pidi välja tulema juba ammu, töö selle nimel algas pihta juba enam kui kaks aastat tagasi. Vahepeal juhtus aga erinevaid asju, kaotasin oma onu (tuntud kirurg Mavrik Gevorkjan) ja tekkis seisak. Nüüd lõpuks hakkab aga asi valmima ja loodan, et kõik läheb hästi.

6. juunil kl 21 teeme Genkaga tema instagramis live ja esitame uut lugu. Soovitan kõigil tulla vaatama. Sellest võib tulla uus hitt, lisaks minule ja Genkale on selle loo taga ka Paul Oja ja Margo Rindemaa.

Genkaga koos ühislugu teha on olnud 14 aastat minu unistus.

“Pärnumaranda“ tuli välja juba 2017. aasta alguses. Kas tunnetasid ette, et sellest võiks saada hitt?

Teadsin kohe alguses, et see lugu läheb „põlema“. Käisime sellega mullu augustis ju Cartooni poiste kutsel Weekend Festival Balticu pealaval 25 000 inimese ees esinemas.

25 000 inimese ees seda laulda ja kuulda kuidas pool Pärnu randa sinuga kaasa laulab, on ikka rets. Seni kõige võimsam kogemus! See rahvamass! Ma ei saanudki aru, kus inimmass otsa sai!

Ei hoia end tagasi. Ka uuelt albumilt on paljutõotavat kraami tulemas.

Lõpetuseks. Kuulsid klaverihelisid ja tahtsid pilti teha kindlasti Paide muusikakooli ees. Miks?

Olen seal majas omal ajal samamoodi klaverit õppinud. Õpetajaks oli Olaf Lääne. Ära ei lõpetanud, asi jäi poolikuks. Nagu palju muudki siin elus. Omast rumalusest.

Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles