Lavameistrid seavad üles balleti "Uinuv kaunitar" dekoratsioone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 5. juunil on Paides jälle Estonia päev. Eesti Rahvusballett etendab muusika- ja teatrimaja suurel laval maailma balletiklassikasse kuuluvat "Uinuvat kaunitari", kus oma etteaste teevad ka Paide balletistuudio noored tantsijad.

Lava etenduseks valmis seadmine algas eile, kui kaks autokastitäit lavadekoratsioone Paidesse jõudsid ning lavameistrid neid lõuna paiku üles sättima asusid.

Rahvusooperi Estonia pealavameister Mario Madiste ütles, et Paide lava tarvis tuleb teha mõningaid kohendusi, sest see on madalam kui Estonias ja dekoratsioone on seetõttu raskem peita. "Kui kodus võtab etenduse ülesseadmine umbes kolm tundi aega, siis siia tulime päev varem kohale," ütles Madiste.

Lavatehniliselt "Uinuv kaunitar" Madiste sõnul väga keeruline etendus ei ole. Etenduse ajal on lava taga kaheksaliikmeline lavameistrite meeskond, kes dekoratsioone liigutab. Lavameistrite ülesanne on ka jälgida, et dekoratsioonid tantsijate raskusele vastu peavad. Sel eesmärgil ei pidanud üks töömeestest paljuks ka ise romantilisse voodisse pikali heita. Samasse voodisse heidab "Uinuvas kaunitaris" oma saja-aastast und magama printsess Aurora.

Estonia alustab täna Paide päeva kell 10, kui muusika- ja teatrimaja kammersaalis algab Eesti muusikale pühendatud kontsert kõige pisematele. Kontsert kestab 45 minutit ja sinna on oodatud lapsed alates beebieast.

"Uinuv kaunitar" on laval kaks korda: päevane etendus algab kell 13 ja õhtune kell 19.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles