Mais vähenes töötute arv

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised töötukassa Lilleküla kontoris.
Tööpakkumised töötukassa Lilleküla kontoris. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Mais vähenes registreeritud töötute arv võrreldes eelmise kuuga 6% võrra. Kuu lõpus oli töötuna registreeritud 29 779 inimest, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 4,6%. 

Vähenenud töövõimega inimesi oli nende hulgas 9 623 ehk 32%. Maikuus asus töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 4 637 inimest (sealhulgas 1 110 vähenenud töövõimega inimest). Töötukassa teenustest osaleti mais enim tööturukoolitustel, karjäärinõustamisel ja tööalase rehabilitatsiooni teenusel.

Registreeritud töötuse määr oli mais kõrgeim Ida-Virumaal (9%) ja madalaim Harjumaal (3,5%). Võrreldes aprilliga on töötuse määr vähenenud ka Ida-Virumaal, aprillis oli töötuse määr 9,8%. Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid mai lõpus lihttöölised (22%), oskustöötajad ja käsitöölised (18%) ning teenindus- ja müügitöötajad (17%). Mai keskpaigas avaldas Eesti Statistikaamet (ESA) andmed ka tööjõu-uuringu põhjal leitavate tööturunäitajate kohta I kvartalis ning töötuse määr ulatus 6,8%-ni. Registreeritud töötuse määr oli samal perioodil 5,1%. 

Registreeritud töötuse määr oli mais kõrgeim Ida-Virumaal (9%) ja madalaim Harjumaal (3,5%).

Mais lisandus töötukassale vahendamiseks 5 460 uut tööpakkumist (nendest 71% läbi e-töötukassa), mida oli 12% vähem kui aprillis. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 11 670. Kõige suurema osakaalu vahendatavatest töökohtadest moodustasid lihttöölistele (24%), teenindus- ja müügitöötajatele (23%) ning oskustöötajatele ja käsitöölistele (20%) pakutavad töökohad.  Juuni algul avaldas ESA andmed ka vabade töökohtade arvu kohta,  Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides oli I kvartalis ligi 10 600 vaba töökohta. Töötukassal oli I kvartalis vahendada keskmiselt 4 449 töökohta. Töötukassa vahendatavad töökohad Eestis moodustasid I kvartalis vabadest töökohtadest  keskmiselt 38%.

Mais esitati töötukassale 3 816 töövõime hindamise taotlust, mida oli 6% vähem kui aprillis. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga esitati töövõime hindamise taotlusi mais 16% vähem. Töövõime hindamisotsuseid* tehti mais 4 157. Neist üle poole juhtudel (57%) määrati inimesele osaline töövõime, 32%-le määrati puuduv töövõime, töövõime vähenemist ei tuvastatud 10% juhtudest ning 1% juhtudest jäi taotlus menetlemata, hindamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles