Taikselased tahavad seltsimajja uut põrandat

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taikse seltsimaja kulunud põrand vajab uuenduskuuri.
Taikse seltsimaja kulunud põrand vajab uuenduskuuri. Foto: Silvi Lukjanov

Taikse külaselts on silma paistnud sellega, et ühiste jõududega saab paljud asjad tehtud. Nad on korda seadnud vahva peokuuri ja kõpitsenud korda nii mõndagi seltsimajas. Nüüd on järg jõudnud seltsimaja tantsupõrandani.

Külaseltsi eestvedaja Kristina Gudinase eestvõttel käib sotsiaalmeedias praegu 55 aastat vana põranda uuenduseks vajaliku rahasumma kogumine.

Gudinas meenutas, et kolme aasta eest võtsid nad eesmärgiks annetuste eest ehitada välilava ja see sai tehtud täitsa oma jõududega. Ka materjal osteti annetajate abiga.

Nüüd vajab uuenduskuuri 170 ruutmeetrit põrandat. Külaselt pidas läbirääkimisi erinevate ehitajatega, kes vaatasid ja hindasid, mis rahasumma eest oleks võimalik põrand korda teha.

Külaselts lõi käed Põranda Hai OÜ-ga, kes lubas 3950 euro eest seltsimaja lava ja põranda viiekordset lihvimist ja lakkimist. Töödega saavad nad alustada juba 9. juulil.

See aga ei takista raha kogumist, sest nii nagu ei valmi põrand üleöö, ei kogune ka raha nipsust. Külaseltsi unistus on veel sel suvel maha pidada uhke «põranda pidu», kus ettevõtmise kõik tublid toetajad saavad tantsu vihtuda.

Enne aga on vaja summa kokku saada. Paari päeva eest oli raha koos juba 300 eurot. Kui keegi tunneb, et tahab külaseltsi aidata, saab toetuse kanda Swedbank kontole EE932200221069443490 ja selgitusega «põranda renoveerimine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles