Mälestuspäeval avatakse Paide kirikus prokuratuuri ajaloo näitus

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Prokuratuuri ajaloo näituse avamine on osa 14. juuni mälestuspäevast Paides. Päev saab alguse kell 10 mälestushetkedega Paide murtud rukkilille monumendi juures.

Ühiselt liigutakse Paide Püha Risti kirikusse, kus avatakse Prokuratuuri ajalugu käsitlev rändnäitus „100 aastat inimeste kaitsel“.

Esimeste, 1918 novembris moodustatud Eesti riigiasutuste seas oli ka Prokuratuur. Oma sünnipäeva tähistamiseks on Prokuratuur ellu kutsunud oma ajalugu tutvustava näituse „Sada aastat inimeste kaitsel. Prokuratuur Eestis 1918-2018“.

"Sada aastat tagasi, kui sündis meie riik, määrati ametisse ka esimene vabariigi prokurör. Oma sajandat sünnipäeva tahame tähistada sellega, et näidata, kes oleme ja kust tuleme, ikka selleks, et igaüks usuks Eesti õigussüsteemi ja et need, kes kuriteo läbi haiget on saanud tahaks ja julgeks riigi poole pöörduda, sest ta tunneb meid ning teab, et tahame ja saame aidata", ütles riigi peaprokurör Lavly Perling.

Avamisel astuvad lühikese sõnavõtuga üles Paide linnna esindajad ja Paide abiprokurör Tiina Viru.

Avamisel astuvad lühikese sõnavõtuga üles Paide linnna esindajad ja Paide abiprokurör Tiina Viru.

Kell 11.00 järgneb näituse avamisel Ajakeskuses Wittenstein õigusajaloolase Toomas Anepaio loeng Järvamaa ja Eesti õigusajaloo kokkupuutepunktidest.

Kokkusaamine lõpeb ühise kohvilauaga.

Näitus jääb Paide Püha Risti kirikus avatuks kuni 12. juulini. Külastamisvõimalus N – L kell 12.00 – 15.00. P 9.30 – 11.30. Teistel aegadel eelneval kokkuleppel telefonil 56682165.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles