Jahilaskurid tegid häid tabamusi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahilaskmine.
Jahilaskmine. Foto: AP / Scanpix

Laupäeval oli Türil Lokuta lasketiirus selle hooaja Compak Sportingu seerivõistluse kolmas etapp. Osales 21 laskurit üle Eesti.

 

Võistluse korraldaja Ülo Mets andis teada, et mõõduvõtt peeti formaadis, kus kõik laskurid lasid eelvõistlusel 50 märki, mille järel selgusid auhinnasaajad veteranide ja juunioride klassis. 

Absoluutarvestuse võitjate selgitamiseks lasid kuus põhivõistluse parimat sõltumata vanuseklassist täiendavad 15 märki poolfinaalis. Poolfinaalis lastud 15märgise seeria tulemusele lisati põhivõistluse tulemus, misjärel selgusid nii viienda kui ka kuuenda koha omanikud. 

Poolfinaali põhjal kolmanda ja neljanda koha tulemuse teinud laskurit lasid täiendava 15märgise finaalseeria pronksmedali ja poolfinaalis esimese-teise koha tulemuse saanud laskurid hõbe- ja kuldmedali selgitamiseks. 

Poolfinaali põhjal kolmanda ja neljanda koha tulemuse teinud laskurit lasid täiendava 15märgise finaalseeria pronksmedali ja poolfinaalis esimese-teise koha tulemuse saanud laskurid hõbe- ja kuldmedali selgitamiseks.

Medaliheitluses laskuri eelmised tulemused arvesse ei lähe ja alustatakse nii-öelda nullseisust.

Võistlus oli Ülo Metsa hinnangul tavapäraselt pingeline, kuid erinevalt eelnevatest etappidest selgusid medaliomanikud seekord ilma ümberlaskmisteta. «Samas tuleb märkida absoluutarvestuses  esimese ja teise koha heitluse pidanud Aare Holmi ja Andres Karu  kõrgetasemelist  tulemust. Kuldmedal selgus finaalis, kus Aare Holm tabas võimalikud 15 märki 15st, Andres Karu eksis vaid korra, tulemus 14 tabamust 15st,» lausus ta. 

Seeriavõistluse neljas etapp on 11. augustil. (JT)

TULEMUSED

Compak Sportingu seerivõistlused

III etapp

Absoluutarvestus: I Aare Holm, Harjumaa, põhivõistlus 46/50, poolfinaal+põhivõistlus 60 /65, finaal 15/15, II Andres Karu, Harjumaa, põhivõistlus 48/50, poolfinaal + põhivõistlus 62/65, finaal 14/15, III Sulev Kont, Lääne-Virumaa, põhivõistlus 43/50, poolfinaal + põhivõistlus 56/65, finaal 14/15.

Veteranid: I Aare Holm, Harjumaa, 46/50, II Oskar Paukku, Järvamaa, 43/50, III Fredi Tarbe, Järvamaa, 40/50.

Juuniorid: I Tevon Voltenberg, Järvamaa, 26/50, II Kaspar Vall, Lääne-Virumaa, 22/50.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles