Jätkuva suure tuleohuga aja tõttu kutsuti kokku üle-eestiline staap

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikipalu metsatulekahju kustutamine
Vikipalu metsatulekahju kustutamine Foto: Mihkel Maripuu

Looduses on praegu äärmiselt tuleohtlik aeg, mida näitavad ka viimaste nädalate jooksul sagenenud suured metsa- ja maastikutulekahjud. Sellest tulenevalt kutsus eile päästeameti vastutav korrapidaja päästeameti peadirektori korraldusel kokku üle-eestilise staabi.

Staabi ülesanne on korraldada, et lisaks keskkonnakahjude suurenemise ärahoidmisele oleks tagatud ka elupäästevõimekus üle Eesti. Selleks monitoorib staap olukorda, koordineerib päästeressursse ja kommunikatsiooni.

Päästeamet tuletab meelde, et suure tuleohuga ajal on keelatud metsas ja maastikul suitsetada, grilliseadet kasutada ja lõket teha, sealhulgas selleks ettevalmistatud kohas.

„Oleme jälginud suurest tuleohust tekkinud olukorda kõrgendatud tähelepanuga. Soe sademeteta ilm päästesündmuste vähenemist ei ennusta, pigem vastupidi,“ ütles päästeameti vastutav korrapidaja Sven Jablonski. „Jälgime sündmuste kulgu ja prognoosime võimaliku täiendava abi vajadust, sealhulgas oleme valmis taotlema ka rahvusvahelist abi.“

Päästeamet tuletab meelde, et suure tuleohuga ajal on keelatud metsas ja maastikul suitsetada, grilliseadet kasutada ja lõket teha, sealhulgas selleks ettevalmistatud kohas. Iga inimene saab jälgida enda ja teiste ohutut käitumist looduses ning nda oma osa selleks, et tulekahju ei puhkeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles