Ladaklubi peab Järvamaal suvepäevi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Ladaklubi

Eesti Ladaklubi suvepäevad toimuvad 14. ja 15. juulil Kesk-Eestis. „SummerCamp2018“ nimeline üritus tähendab tänavu seiklust Paidiselt Paidesse, kusjuures Paide vallimäel on 14. juulil ka Ladade näitus.

 

Esialgse ajakava kohaselt saab Ladasid Paide vallimäel ajakeskus Wittenstein juures uudistada pärastlõunal. Kl 18 liiguvad asjaosalised rongkäigus Piiumetsa puhkekeskusesse. Lisainfo!

Marten Kütt MTÜst Eesti Ladaklubi selgitas, et 2018. aasta klubi suvepäevad nimetusega SummerCamp2018 toimuvad esmakordselt uudse formaadi järgi. „Kui varem on ürituse kesksel kohal olnud võistlused autodega, kas siis lennuväljadele maha seatud vigur- ja osavussõitude radadel või ring- ja kardiradadel, siis seekord oleme võtnud suunaks sõita ca 140km orienteerumismängu formaati kasutades läbi kolme maakonna Padise kloostri juurest Paide linnusesse ning finišis pakkuda paidekatele võimalust saada üks tõsine "nostalgialaks" kui autod linnusehoovi kõigile uudistamiseks üles seame,“ täpsustas ta. „Kella 10 ajal hommikul koguneme Padisel ning Paide linnusehoovis finišeerudes peaks orienteerujad oma masinad üles seadma ca kl 16.“

Foto: Eesti Ladaklubi

Ladaklubi suvepäevadele on Küti sõnul oodata 20-30 masinat, kuid kuna registreerumine on alles käimas, siis lõplik arv saadakse teada ca nädal enne üritust.

Ladaklubi suvepäevad on mõeldud kõigile, seega kui omad VAZ-tüüpi sõidukit ja tahad veeta ühe lõbusa suvise nädalavahetuse matkates läbi Eesti oled oodatud 14. juulil kell 10 hommikul Padisel.

Lisainfot leiab meie facebooki lehelt "Eesti Ladaklubi" või foorumist www.ladaklubi.ee.

See ei ole esimene kord, mil teatud automarkide kaupa klubidesse kuuluvad inimesed Järvamaal tuuritavad ja oma iludusi näitavad. 2016. aastal oli siin Mosseklubi suvesõit, mitmel korral on hobiautode omanikud Paides ja mujal kogunenud, rääkimata vanasõidukite suursõidust ning talverallidest.

EESTI LADAKLUBI

Eesti Ladaklubi on 2001 aastast tegutsev seltsing, mis ühendab inimesi, kelle kireks on nõukogude päritolu sõiduauto Lada. Klubil on oma liikmeskond, lipp ning traditsioonilised ettevõtmised. Suurimad üritused on 2002 aastast alates peetud suve- ja talvepäevad.

Suviti koguneb klubilisi campima 20-40 autotäit, suurim klubiüritus toimus paar aastat tagasi Lõuna-Eestis kui kohal oli 74 Lada tüüpi sõiduautot.

Aastast 2018 on registreeritud MTÜ Eesti Ladaklubina. Klubi liikmed paiknevad üle Eesti ja on erinevas vanuses ning esindavad erinevaid elukutseid. Klubil on tihedad sidemed välja kujunenud ka Soome, Poola, Ungari, Tšehhi, Leedu ja Läti klubidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles