Järvalased aitasid Vikipalu suurpõlengut kustutada

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kustutustöödel Vikipalus on palju abilisi.
Kustutustöödel Vikipalus on palju abilisi. Foto: Raido Kimmel

Põhja päästekeskus palub jätkuvalt vabatahtlikke Aegviidu lähedale Vikipallu, sest 200 hektaril juba päevi lõõmanud metsapõleng vajab lõplikku kustutamist. Viimastel päevadel oli kustutustöödel abilisi ka Järvamaalt.

Järvamaa vabatahtlikud on tulekahju kustutamisel abiks käinud juba mitmeid kordi. Veel eile müttasid naabermaakonnas Väätsa vabatahtliku päästekomando mehed. Raido Kimmel ütles, et nad olid kustutustöödel abiks kolm päeva. "Vahepeal viie, siis nelja ja lõpuks kahe mehega. Pluss tehnika ka," täpsustas ta.

Kimmel nentis, et eile õhtul Vikipalust lahkudes, oli olukord küll kontrolli all, kuid järelkustutust vajab hiiglaslikult suur maa-ala veel järgnevatel päevadel kindlasti. Seetõttu soovitas ta kõigil, kel vähegi võimalust sündmuskohale appi minna. "Lahtist leeki metsas enam pole, kuid kuiv pinnas hõõgub endiselt ning leek võib kergesti uuesti üles lahvatada. Aeg ajalt tekkivad suitsujoad tuleb kohe üle ujutada," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles