Loodusehituse nädalal valmib koopamaja

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobukooli pargi arendus Koordi külas
Hobukooli pargi arendus Koordi külas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
  • Koolitus sobib ka algajatele

Järgmisel nädalal algab Järvamaal Koordi külas Hobukooli pargis koolitus loodusehitusest. Peale savikrohvimistehnikate sise- ja välistingimustes õpib rahvusvaheline seltskond koopamaja ehitama.

Koolituse korraldaja Sven Aluste selgitas, et loodusehituse nädalal on ka aastase rahvusvahelise loodusehituse projekti viimane kohtumine, mille käigus valmib kohalikust savist ja põhust kindlasti midagi kunstipärast. «Osalemas on kuni 16 inimest Leedust ja Rootsist ning kohti on ka kaheksale eestlasele,» täpsustas ta.

Aluste täpsustas, et Leedust tuleb kohaliku ökoloogilise ühenduse esindus ja Rootsist tuhatkonda inimest ühendava Järna kommuuni esindus. «Seal on käinud õppimas paljud Eesti Waldorfi kooli õpetajad,» lisas ta.

Aluste ütlust mööda sobib koolitus ka neile, kes pole varem loodusehitusega tegelenud, kuid sooviksid uusi teadmisi omandada. Ta lisas, et 25.–30. juunini kestev koolitusel ei tehta ainult tööd, vaid jääb aega ka vabaks suhtluseks, kunstiande avastamiseks, rattamatkaks ja muusikaks.

Lähemat teavet osalustingimuste ja programmi kohta leiab kodulehelt hobukoolipark.ee. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles