TJA korraldab konkursi kiire interneti leviku toetamiseks 20 miljoni euroga

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Server.
Server. Foto: SCANPIX

TJA kuulutas välja konkursi leidmaks ettevõte, kes hakkab riigi toetusel rajama kiireid internetiühendusi kodudesse, kus praegu teenus puudub või ei ole piisavalt kvaliteetne ning kuhu Eesti sideoperaatorid ei plaani investeerida lähema viie aasta jooksul (nn valge ala). Toetuse suurus on 20 miljonit eurot ja selle jaotamise põhimõtted on toodud ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri määruses nr 30.

 

TJA peadirektori Kaur Kajak`u sõnul peab pikas perspektiivis hästi toimiv internetiühendus olema kättesaadav igal ajahetkel ja kõikjal üle Eesti, ka vähese asustusega maapiirkondades.  „Tänapäeval on internetiühendus vajalik pea kõikideks igapäeva toiminguteks- töö tegemiseks, asjaajamiseks, ostude sooritamiseks, arvete tasumiseks ja muudeks finantstoiminguteks, suhtlemiseks, meelelahutuseks jne. Praegu on need võimalused piiratud või puuduvad üldse pea 162 000 kinnistul üle Eesti. Toetuse saab ettevõte, kes loob internetiühenduse võimalikult suurele hulgale valge ala kinnistutele. Reeglid oleme teinud sellised, mis soodustavad toetuse jaotumist kõikidesse maakondadesse.“

Võrguga liitumine hakkab inimestele maksma maksimaalselt 200 eurot, kuid täna pole vaja veel liitumisavaldusi saata, sest nendega hakkab sügisel tegelema konkursi võitnud ettevõte. Konkursil osalemise tähtpäev ettevõtetele on 14.09.2018 ja toetuse kasutamise perioodiks on maksimaalselt 5 aastat.

Lisainfo konkursi ja sellele eelnenud ettevalmistuste kohta on kättesaadav TJA kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles