Mini-Erna paneb noored Türil proovile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorkotkas Mini-Ernal.
Noorkotkas Mini-Ernal. Foto: Rein Säinas /Valgamaalane

Homsest pühapäevani kestab Türi vallas noorkotkaste võistlusmatk «Mini-Erna 2018», mis paneb nii linnas kui ka looduses proovile noorte meeskonnatöö oskused.

Võistlusest võtab osa 15 noorkotkaste malevate võistkonda. Lisaks on tulemas üks võistkond Lätist, üks Leedust ja üks kodutütarde seast. Aususe põhimõttel stardib Noorte Kotkaste Järva maleva võistkond rajal nulltiimina, kelle tulemus üldarvestusse ei lähe.

Võistlustrass läbib nii Türi linna kui ka seda ümbritsevat maastikkuja selle kogupikkus on ligikaudu 50 kilomeetrit. Võistkonnad peavad kogu matka jooksul hakkama saama stardist kaasa võetud vahenditega ja ilma igasuguse kõrvalise abita. Eesmärk on kontrollida võistkondade võimet täita ülesandeid ja katsetada võistlejate füüsilist vastupidavust. 

Mini-Erna peakorraldajad on Noorte Kotkaste Järva malev ja Kaitseliidu peastaabi Noorte Kotkaste esindus. Võistluse peastaap on Kaitseliidu Järva maleva staap.

Võistluse ülema rolli täidab Kaitseliidu Koeru üksikkompanii liige Asko Osula ja peakohtunik on Kaitseliidu Türi üksikkompanii toetajaliige Gunnar Vooremäe. Peakorraldajate kõrval aitavad võistlust läbi viia Kaitseliidu Järva malev, Naiskodukaitse Järva ringkond, Kodutütarde Järva ringkond ja koostööpartnerid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles