Põuakahjud panevad Euroopa liidult abi paluma

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põud
Põud Foto: Kim Kwang Hyon/AP/Scanpix

Maaeluministeerium kaalub kuivaperioodi tõttu põllumeestele tekitatud kahju leevendamiseks Euroopa Komisjoni poole pöördumist.

"Maaeluministeerium kaalub kõiki võimalusi põllumajandustootjate olukorra leevendamiseks. Esimese sammuna pöördume lähiajal Euroopa Komisjoni poole saamaks erisust rohestamise toetuse ökokesa tootmispiirangu nõude osas selleks aastaks, mis eelkõige aitab loomakasvatajaid sööda varumisel," ütles ministeeriumi põllumajandusturu korraldamise osakonna juhataja Kristel Maidre.

"Samuti on kõigil põllumajandustootjatel, kellel ei ole võimalik taotletud toetuste nõudeid täita, pöörduda põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) poole, kes seejärel hindab, kas tegemist on vääramatu jõu ja erakorraliste asjaoludega. Järgmiste sammude ja otsuste kohta anname informatsiooni jooksvalt," lisas Maidre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles