Imaveres, Väätsal ja Türil läheb katlamajade ja soojatorustiku uuendamiseks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Katlamaja.
Katlamaja. Foto: Arvet Mägi

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) toetab 46 soojusenergia projekti Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist 10 421 282 euroga. Projektid vähendavad õhusaastet ja muudavad kütmise efektiivsemaks. 

 

Järvamaal sai toetust kolm soojusenergia projekti ja seda summas 290 570 eurot. Nendeks on Imavere asula katlamaja renoveerimine, Väätsa aleviku kaugküttepiirkonna soojatorustiku rekonstrueerimine ja Türi linna Vabriku katlamaja kaugküttevõrgu laiendamine.

KIKi projektikoordinaator Jaanika Lilienberg rõõmustab aktiivsete taotlejate üle, kuna taotlusvooru tähtajaks laekus KIKi 48 taotlust, millest rahastusotsuse sai 46. „Projektide tulemusel toodetakse 37 597 MWh taastuvenergiat aastas ning torustike renoveerimise tulemusel suurendatakse 14 536 MWh/a ulatuses soojustorustike energiatõhusust. Summaarselt väheneb õhku paisatava fossiilse CO2 kogus 11 762 tonni aastas,” selgitab Lilienberg projektide kasulikkust keskkonnale.

Märksõnad

Tagasi üles