Jalgpalli MM-i alagrupimänge vaatas ligi 700 000 inimest

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MMi kirevad fännid
Jalgpalli MMi kirevad fännid Foto: AFP / Scanpix

Huvi Venemaal toimuva jalgpalli MM-i vastu on Eestis kõrge.

 

Kantar Emori teleauditooriumi mõõdikuuringu andmetel vaatas ERR-i telekanalite vahendusel perioodil 14.-28. juuni jalgpalli MM-i alagrupimängude otseülekandeid 15 minutit või rohkem 57,5% 4-aastastest ja vanematest Eesti elanikest ehk 697 tuhat inimest. Eestlaste hulgas oli ERR-i telekanalitelt alagrupimängude vaatajaid 62,9%, muust rahvusest inimeste hulgast 45,4%.

Kõige suurema auditooriumiga alagrupimäng oli Venemaa-Egiptus, mida ETV2 ja ETV+ kanali peale kokku vaatas vähemalt 15 minutit 228 tuhat inimest. Sellele järgnes Argentina-Horvaatia kohtumine 220 tuhande vaatajaga ning Venemaa-Uruguai vaheline jalgpallimatš 212 tuhande vaatajaga.

Venekeelse ETV+ kanali vaadatuim jalgpalli otseülekanne oli 19. juuni mäng Venemaa-Egiptuse vahel keskmiselt 50 tuhande vaatajaga, mis on ühtlasi ETV+-i läbi aegade vaadatuim saade. 

Kõige suurema auditooriumiga alagrupimäng oli Venemaa-Egiptus, mida ETV2 ja ETV+ kanali peale kokku vaatas vähemalt 15 minutit 228 tuhat inimest.

ERR-i kolme telekanali tipphetked jalgpalli MM-i alagrupifaasis olid ETV-s Jaapan-Senegal mängu ajal (tipphetkel 135 tuhat vaatajat), ETV2-s Argentina-Horvaatia mängu ajal (tipphetkel 154 tuhat vaatajat) ning ETV+ kanalil Lõuna-Korea ja Saksamaa mängul (tipphetkel üle 80 tuhande vaataja).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles