Rahvaluulearhiivi nutivõistlus kutsub vanaemade lugusid püüdma

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaema viie lapselapsega.
Vanaema viie lapselapsega. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Eesti kirjandusmuuseumi rahvaluulearhiiv ja Euroopa kultuuripärandi aasta 2018 kutsub noori ja vanu tegema nutikat põlvkondadevahelist koostööd, et salvestada igalt Eesti vanaemalt üks  temale oluline lugu või laul. 

Laste ja noorte ülesanne on leida salvestusseade (näiteks telefon) ja koostöövalmis vanaema-vanaisa ning veebilehe kratt.folklore.ee/vanaema juhendusel koguda temalt heli- või videolugu. Vanaemade roll on lihtne ja igapäevane: jagada oma elukogemust noortega!

Osalema on oodatud koolinoored ja tudengid, aga ka teised, kes vanema põlvkonna sõnumi tulevikku talletamist vajalikuks peavad. Parimaid kogujaid eri vanuseastmetes premeeritakse auhindadega.

Kogumisvõistlus kuulub Euroopa kultuuripärandiaasta 2018. sündmuste sekka Eestis. Euroopa kultuuripärandiaasta mõte on innustada inimesi väärtustama nii vaimset, digitaalset kui ka ainelist pärandit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles