Sul on CD-plaate üle? Anna need siis naabritele

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaat on esitluseks valmis.
Plaat on esitluseks valmis. Foto: Erakogu

Eesti Pärimusmuusika Keskus ja Ugala teater kuulutavad välja CD-plaatide kogumisaktsiooni “Vana plaat teeb publiku rõõmuks veel viimase tiiru”. CD-plaadid leiavad taaskasutuse tänavusel Viljandi pärimusmuusika festivali kujunduses ja ka 2019. aasta jaanuaris esietenduvas Ugala teatri muusikalis „Once“.

Paljudel meist leidub koduses muusikakogus CD-plaate, mis ajapikku on kulunud või saanud kahjustada ning enam ei mängi korralikult. Plaate, mis kipuvad keset kõige lemmikumat lugu “viskama” ja koguvad nüüd kapinurgas tolmu. Need on need plaadid, mida omal ajal sai plaadipoodidest taga otsitud ning mille ümber olev kile sai põksuva südamega kärsitult ära rebitud ja plaat väriseva käega esimest korda plaadimasinasse asetatud. Need on need plaadid, mille saatel on

hommikuni tantsu löödud, mida kuulates leitud lugematu arv sõpru ja võib-olla ka see inimene, kellega tänase päevani kokku jäädud ja kodu loodud. Need on plaadid, mis lisaks muusikale on laetud magusate mälestustega, mis praegugi meenutades toovad naerukurru suunurka.

Loe edasi siit!

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles