Suveniirikonkurss pakkus rõõmsaid üllatusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile õhtul lõppes 29. märtsil välja kuulutatud konkurss Järvamaad tutvustavate ja piirkonna mainet kujundavate suveniiride leidmiseks.


Täna sai konkursile saadetud töid lahti pakkinud Paide turismiinfokeskuse infokonsultant Piret Sihver õige mitme töö juures vaimustunult kilgata.
Suveniirikonkursile oli tulnud üle 30 vahva töö Eesti eri paikadest. Sihver hindas neid praktilisteks ja taskukohasteks, kõige kallim on maalitud nelja kuningaga suur küünal Võhma küünlavabrikult.
Karpidest ja ümbrikest tuli järjest välja küll rahvaseelikutriibulisi linikuid ja mündikotte, kindakirja ja maakaarditükikestega külmikumagneteid, kindakirjaga helkureid, aga ka näiteks paeskulptuuri «Hääletaja» järgi tehtud pajakinnas ja purk käsitöökompvekke. «Need kommid, Järva-Jaani õnnejunnid, saatis meile endine järvalane, kes nüüd elab Londonis,» teadis Sihver öelda.
Suveniiride hulgas oli näiteks ka isevalmistatav ehe: kotike nahatükkide, nööri ja väikeste metaalplaadikestega, nahast tuleks välja lõigata südamed, need kokku õmmelda ja kaunistada metallplaadikestega nii, et need paistaksid kui Mäo liiklussõlm kosmosest vaadatuna. «Eks igaüks pea oma (Mäo) risti kandma» on töö juures kirjas.
Alates täna õhtust 12. juuni õhtuni saavad kõik portaalis www.jarva.ee valida oma lemmiksuveniiri, pärast komisjoni häälte lisamist selguvadki paremad.
Võitjad kuulutab Järvamaa arenduskeskus välja 17. juunil turismiinfokeskuse uute ruumide avamisel. Esikoht saab preemiaks 319, teine koht 128 ja kolmas koht 64 eurot.
Järvamaa arenduskeskus korraldas suveniirikonkurssi teist korda. Eelmisel aastal laekus kaheksa tööd, kuid peapreemia jäi välja andmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles