Kooli probleemid toodi päevavalgele

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Oraste juhitav Järva maavalitsus viib järgmisel õppeaastal Tiit Kalda ja Anneli Eesmaa juhitavas Koeru keskkoolis läbi riikliku järelvalve.
Tiina Oraste juhitav Järva maavalitsus viib järgmisel õppeaastal Tiit Kalda ja Anneli Eesmaa juhitavas Koeru keskkoolis läbi riikliku järelvalve. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Koeru vallavolikogu revisjonikomisjoni esimehe kohalt tagasi kutsutud Andres Teppan ei jätnud jonni, vaid uuris kohaliku kooli tööd edasi ja tõi päevavalgele mitu puudust.

Veebruaris kirjutas Järva Teataja, et Koeru vallavolikogu revisjonikomisjoni esimees Andres Teppan kaotas oma koha, sest hakkas liiga agaralt uurima Koeru keskkooli asjaajamisi.
Kooli direktor Tiit Kalda on vallavolikogu koalitsiooni kuuluv liige ja kuulub ka revisjonikomisjoni.

Teppan ei kahelnud, et olgu ametlik põhjus milline tahes, tema mahavõtmise tegelik põhjus on liigne agarus uurida koolis ametikohtade täitmist.
Kuigi valla esikontrolöri tiitlist jäi Teppan neli kuud tagasi ilma, on ta omal käel asja edasi ajanud ja praeguseks suutnud mitu puudust päevavalgele tuua.


Teppan küsis Järva maavalitsuselt seisukohta Koeru keskkooli töötajate tasustamise, koormuse ja kvalifikatsiooni kohta ning sai maavanem Tiina Oraste allkirjaga vastuse, et koolis on avastatud vajakajäämisi.
Samuti pöördus Teppan tööinspektsiooni poole ja sai vastuse, et tööinspektoridki on avastanud puudusi, mille kool peab kokkulepitud ajaks kõrvaldama.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles