Mobiilside uuel Kose-Mäo lõigul esialgu paremaks ei muutu

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilimast.
Mobiilimast. Foto: Toomas Huik.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) hinnagul on mobiilioperaatoreid piisavalt informeeritud Kose-Mäo uue teelõigu kavandamisest ning seejuures ei plaanita mobiilsideettevõtteid toetada antud teelõigu mobiilsidemastidega katmisel, sest riigeelarvest pole selleks vahendeid ette nähtud.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL), mis esindab mobiilsideettevõtteid, küsis tänavu maikuus MKM-ilt toetust Tallinn-Tartu põhimaantee Kose-Ardu-Võõbu teelõigu mobiilsidemastidega katmiseks. Majandusministeeriumi kantsler Merike Saks märgib aga liidule läkitatud kirjas, et riigieelarves ei ole käesoleval ajal ette nähtud rahalisi vahendeid antud kulude hüvitamiseks.

Kui liidu sõnul ei kaastaud mobiilioperaatoreid uue teelõigu planeerimise protsessi, siis majandusministeeriumi kantsler on vastupidisel seisukohal. Saksi sõnul on Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa põhimaantee Kose-Mäo uue teelõigu kavandamise protsess kestnud viimased 20 aastat ja olnud selle aja jooksul pidevalt avalikkuse ning meedia teravdatud tähelepanu all. Kose-Võõbu ja Võõbu-Mäo teelõikudele uue trassikoridori eelprojekti hakati tema sõnul koostma 2007. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles