Öös on imesid: öökuninganna üllatas omanikku õitemerega

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neil taimesõpradel, kel kodus öökuninganna kasvamas, võivad hea õnne korral näha kuidas majesteetlik lill kord aastas õitseb ning nagu nimigi reedab, avanevad õied ööhämaruses ja õiteilu jätkubki vaid üheks ööks.

Enamasti jõuavad meediasse teated kodudes kasvavatest öökuninganna taimedest, millel puhkenud 1-2, teinekord ka 5 õit. Ent pühapäeval hilisõhtul rõõmustas Türil elava Elvi Pääro hoolealune koguni kaheksateistkümne õiega, mis järgemööda avanedes toa maheda vaniljelõhnaga täitsid. Ühe kaktuseõie läbimõõt on ligi 30 sentimeetrit. Esimesed õied hakkasid avanema 21.30 ajal.

Pääro rääkis, et sai eelmise aasta sügisel eksootilise taime tuttavalt, kes sellele oma majapidamises enam sobivat kohta ei leidnud. Sügisel istutas Pääro kaktuse ka suuremasse potti ümber, andis rammuks spetsiaalset kaktuseväetist ning juba jõulude paiku puhkes uus hoolealune õitsema. Toona avanes öökuningannal viis õit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles