Hipifilmis kõlanud muusika pressiti vinüülile

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: hooandja.ee

Paidest pärit Terje Toomistu dokumentaalfilm «Nõukogude hipid», mis erinevatel filmifestivalidel mitmeid tunnustusi on pälvinud, jõudis järgmise verstapostini – filmis kõlanud muusika on nüüd vinüülplaadile jõudnud.

Kevadel kogus Toomistu annetuskeskonnas hooandja.ee plaadi välja andmiseks ka toetust. "Nagu filmist selgub, polnud meie noored oma Lääne eakaaslastest sugugi kehvemad rock’n’rolli tegijad. Aga muusika salvestamine oli juba iseenesest tõeline ime. Nüüd aga on vajame teie abi ja toetust, et auhinnatud Eesti filmi muusika väärikalt vinüülplaadile pressida ja seda pöörast muusikalist pärandit laia maailmaga jagada," ütles ta siis.

Vastsele kogumikalbumile on koondatud põnev valik filmis kõlanud lugudest, mis on eranditult pärit nõukogudeaegse rockmuusika või varajase elektroonilise muusika vallast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles