Registreeritud töötute arv vähenes

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised töötukassas.
Tööpakkumised töötukassas. Foto: Arvo Meeks

Juuni lõpus oli töötuna registreeritud 29 489 inimest, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 4,5%. 

Vähenenud töövõimega inimesi oli nende hulgas 9 556 ehk 32%. Registreeritud töötuse määr oli juunis kõrgeim Ida-Virumaal (8,6%) ja madalaim Hiiumaal ja Saaremaal (3,3%).

Juunikuus asus töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 3 028 inimest (sealhulgas 738 vähenenud töövõimega inimest). Töötukassa poolt pakutavatest teenustest kasutati kõige enam tööturukoolitust. Kõige rohkem on osaletud keelekoolitustel, järgnevad transporditeenuste, arvutikasutuse ning juhtimise ja halduse valdkonna koolitused.

Töötavatele inimestele suunatud koolitustel (sh kvalifikatsiooni saamise toetamine) on sel aastal õppimist alustatud 809 korral, kõige enam keeleõppe valdkonnas. Lisaks toetab töötukassa tasemeõppes õppimist. Kõige enam on õppima asutud tervise- ja sotsiaalvaldkonna erialadel. Tasemeõppes osalemise toetust pakub töötukassa neile, kellel puudub kutse- või erialane haridus ja kel on kooli lõpetamisest möödas vähemalt 5 aastat. Lisaks nendele inimestele, kel on eri- või kutsealase hariduse (kaasa arvatud kõrgharidus) omandamisest on möödunud vähemalt 15 aastat. Töötukassa toetab nende erialade ja ametite õppimist, kuhu on tulevikus vaja rohkem töötajaid ning kus juba praegu sobiva ettevalmistusega töötajaid napib. Erialad on välja valitud tööjõuvajaduse uuringute tulemuste põhjal.

Juunikuus asus töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 3 028 inimest (sealhulgas 738 vähenenud töövõimega inimest).

Juunis lisandus töötukassale vahendamiseks 4 672 uut tööpakkumist (nendest 67% läbi e-töötukassa). Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 10 701. Kõige suurema osakaalu vahendatavatest töökohtadest moodustasid lihttöölistele (24%) ning oskustöötajatele ja käsitöölistele (21%) ja teenindus- ja müügi­töötajatele (20%) pakutavad töökohad.

Juunis esitati töötukassale 3 321 töövõime hindamise taotlust, mida oli 13% vähem kui mais.

Teise kvartali kokkuvõte

2018. aasta teises kvartalis keskmiselt oli töötuna registreeritud 30 359 inimest. Võrreldes 2017. aasta teise kvartaliga on registreeritud töötute arv suurenenud 1% võrra, mis tuleneb vähenenud töövõimega klientide arvu kasvust. Nende registreeritud töötute arv, kelle töövõime ei ole vähenenud, on aastatagusega võrreldes 3% väiksem. Registreeritud töötuse määr ulatus teises kvartalis 4,7%-ni, mis on 0,1 protsendipunkti kõrgem kui 2017. aasta teises kvartalis ning 0,4 protsendipunkti madalam kui 2018. aasta esimeses kvartalis.

Võrreldes esimese kvartaliga vähenes registreeritud töötute arv 2018. aasta teises kvartalis 9% võrra, mida on mõnevõrra rohkem kui eelmisel aastal, mil töötute arv teises kvartalis vähenes esimese kvartaliga võrreldes 6% võrra.

2018. aasta teises kvartalis lisandus töötukassale vahendamiseks 16 380 tööpakkumist, mida on 5% vähem kui 2017. aasta teises kvartalis. Võrreldes eelnenud kvartaliga lisandus teises kvartalis uusi tööpakkumisi 28% võrra rohkem.

Täpsem statistika on leitav Töötukassa kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles