Herneraksus käijad riskivad oma tervisega (2)

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toitumisasjatundjate soovitusel peaks inimene sööma aastas keskmiselt 13 kg kaunviljatooteid, millest 3 kg peaks olema hernes.
Toitumisasjatundjate soovitusel peaks inimene sööma aastas keskmiselt 13 kg kaunviljatooteid, millest 3 kg peaks olema hernes. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Türi valla talunik Koit Teder, kellele kuuluvad hernepõllud nii Taikse küla servas kui Tori tee ääres, on kimpus omavoliliste hernekorjajatega, kes põlluservast matti käivad võtmas.

Talunik ütleb, et ega iseenesest tal tegelikult kahju pole kui keegi tahab omale paar peotäit värskelt valminud herneid korjata, ent paraku on korjajatele teadmata, et põldu on pritsitud taimekaitsevahendiga, seega on ka herned sööjatele terviskahjustavad.

«See on tegelikult iga-aastane probleem, ikka tuleb keegi ja korjab põlluservast herneid. Tullakse isegi suurte kottidega,» nentis Teder. Alles ükspäev ajas tema tuttav põllult ära paar poissi, kellel oli isegi äriplaan juba tehtud: kotid herneid täis korjata ja maha müüa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles