Ansambel jõuab suvetuuril ka Järvamaa küladesse

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maris Savik
  • Tuuri raames külastab Curly Strings pea igat maakonda kaks korda

Ansambel Curly Strings tähistab juubeliaastal nii bändiliikmete 30aastaseks saamist kui ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva suure kontserttuuriga. Kingitusena EV100 juubeli puhul annab Curly Strings kokku 30 kontserti Eestimaa kaunites külades.

“2017 aasta teises pooles arutlesime tihedalt, kas saaksime ka ansambliga midagi toredat ette võtta, et juubelipidustustes kaasa lüüa. Mitmeid kuid ei tulnud head ideed, kuid sügise lõpus järsku sähvatas ning peas sai viie minutiga mitmest mõttest kokku üks tervik,” kirjeldab kontseptsiooni teket tuuri korraldaja ning Curly Stringsi kitarrist Jaan Jaago. “Kõige olulisemaks selle pisut hullumeelse ettevõtmise juures peame me seda, et läheme tõmbekeskustest eemale väikestesse küladesse, soovides jõuda inimeste ja kogukondadeni, kellest muud meelelahutusüritused ehk mööda kipuvad minema ning pakkuda oma muusikaga täiendavat pidutuju ja rõõmu ka neis paigus,” jätkab Jaago.

Tuur saab teoks koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna ja “EV100 igas külas” projekti koordinaatori Merle Jantsoni ning eestimaise Coop pangaga, mis samuti oma tegevustes ka linnadest väljapoole fookust suunab. Kontsertidel saab kuulda nii ansambli pea igihaljaks saanud palasid kui ka muusikat nende möödunudaastaselt albumilt “Hoolima”. Suurejooneline ringreis algab südasuvel 15. juulil ning kestab väikeste peatustega 2. septembrini välja.

Tuuri raames külastab Curly Strings pea igat maakonda kaks korda ning käib väga paljudes kohtades, kuhu ansambliliikmed varem sattunud pole. Igas paigas tegelevad kontserdiga kohapealsed kultuurielu korraldajad ning huvi ja elevust sellest projektist on nende tublide inimeste kaudu juba palju bändini jõudnd. Tuuri marsruudist räägib Eeva Talsi: “Läheme nii piiri äärde kui sisemaale, oleme täitsa merede ja järvede ääres kui ka metsa sees, külastame suuremaid ja väiksemaid saari - ootan väga kõikide nende paikadega kohtumist ning tunnen, et see tuur on ka tõeline tunne-Eestimaad-kingitus meile endile. Kutsume kõiki inimesi samuti suvepuhkusel iga-aastaste tavaplaanide kõrvale seiklema mõnda uude paika, et leida ehk mõni uus avastamata lemmik!”

Järvamaa publikul avaneb võimalus Curly Stringsi näha-kuulda 12. augustil Ervita külas ning 1. septembril Ollepa külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles