Tänavavalgustuse renoveerimiseks jagatakse omavalitsustele 20 miljonit

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus tänavavalgustus
Uus tänavavalgustus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
  • Projekte toetatakse kuni 80 protsendi ulatuses
  • Kokku on planeeritud 2020. aastani neli taotluste esitamise vooru

Keskkonnainvesteeringute Keskusele (KIK) saab lähikuudel hakata esitama taotlusi tänavavalgustuse renoveerimiseks; taotlusvooru maht on 20 miljonit eurot ning ühe projekti maksimaalne toetus on 3 miljonit eurot.

"Kaasaegse tänavavalgustuse taristu väljaehituse toetamine annab kohalikele omavalitsustele võimaluse luua energiasäästlik keskkond, mis ei hoia kokku vaid kulusid, vaid suurendab ka eelkõige piirkonna turvalisust," ütles majandus- ja taristuminister Kadri Simson pressiteate vahendusel. "Suur taotluste arv esimeses voorus on märk toetuse vajalikkusest ning annab lootust, et valgustamata tänavalõike jääb meie asulates järjest vähemaks," lisas Simson.

Esimeses taotlusvoorus said toetuse 22 tänavavalgustuse rekonstrueerimise projekti kogusummas ligi 10 miljonit eurot. Teise tänavavalgustuse rekonstrueerimistoetuse taotluste vooru maht on 20 miljonit eurot ning taotlusi saab esitama hakata lähikuudel.

Projekte toetatakse kuni 80 protsendi ulatuses. Maksimaalselt toetatakse ühte projekti 3 miljoni euroga.

Suur taotluste arv esimeses voorus on märk toetuse vajalikkusest ning annab lootust, et valgustamata tänavalõike jääb meie asulates järjest vähemaks

Simson täpsustas ka renoveerimise toetuse tingimusi, et uue vooru avanedes kiirendada toetuse taotlemist ja lihtsustada taotleja suhtlust KIK-iga.

Tänavavalgustuse renoveerimistoetuse andmise tulemusena väheneb tänavavalgustuses elektrienergia tarbimine tänu efektiivsema LED-valgustustehnoloogia kasutamisele, mis vähendab ka elektritootmisest põhjustatud süsihappegaaside hulka. Lisaks loovad kaasaegse valgustusega tänavad turvalisema keskkonna. Tegevust rahastatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi vahenditest ja taotlusi menetleb Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kokku on planeeritud 2020. aastani neli taotluste esitamise vooru ning tööde lõpetamise tähtaeg on 2023. aasta lõpp. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles