Homme astuvad ametisse uued kuningad

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viienda ja kuuenda põlvkonna kuningad pisut enne uute kuningate ametissenimetamist.
Viienda ja kuuenda põlvkonna kuningad pisut enne uute kuningate ametissenimetamist. Foto: Alo Aasma

Kolmapäeval Paide tehisjärve ääres toimuval Paide linna jaanitulel toimub lisaks traditsioonilistele jaanipeo mängudele ja tegevustele ja järgmise põlvkonna Paide kuningate ametissenimetamine.

Viimaseid päevi saavad Paide kuningate ülesandeid täita Murulaid Neljas, Ivo Seitsmes, Tõeleid Neljas ning Jüri Neljas.


Mullusest jaanipeost kuni kolmapäevani Paides ametis olevad kuningad Murulaid Neljandas, Tõeleid Neljas, Jüri Neljas ning Ivo Seitsmes annavad oma ametirahad ning mõõgad üle uutele, sedakorda juba seitsmendale Paide kuningate põlvkonnale, kelle nimed jäävad saladuseks kuni piduliku võimu üleandmistseremooniani.


Jaanipäevapidustused Paide tehisjärve ääres algavad kella 19. kui lähevad lahti laste liivatornide ehitamise võistlus. Õhtu jooksul on kõigil pidulistel võimalus osavust ja rammu proovida traditsioonilistes jaanipäeva mängudes ja jõukatsumistes nagu köievedu, sangpommi tõstmine, poomijooks, noolevise, täpsusmäng jne. Kohal on ka hobused, kiiking, näomaalijad, õhupallimüüjad ning suured batuudid.


Kell 20. mängib esimesed noodid ansambel Orkester, kelle saatel on võimalus jalga keerutada kuni järgmise päeva varaste hommikutundideni. Samuti näeb õhtu jooksul esinemas rahvamuusikuid ning rahvatantsurühmade esinemisi. Õhtu jooksul selgitatakse välja ka Paide parim parvetaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles