Tantsupeolised sõitsid pealinna

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide gümnaasiumi tantsijad lähevad peole.
Paide gümnaasiumi tantsijad lähevad peole. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna hommikul istus Järvamaal bussi ligikaudu 370 last ja noort 25 rühmast, et sõita pealinna tantsupeo proovi.

Kõige rohkem, seitse rühma saatis peole Paide gümnaasium. Paide kooli tantsijad voorisid juba enne kella seitset kultuurikeskuse parklasse, kus neid ootas kolm bussi.
Viie Paide gümnaasiumi rühma ja ka Tarbja lasteaed-algkooli laste juhendaja Malle Nööp sõnas, et nädal tuleb kindlasti põnev ja tore. «Praegu on veel muret, et kuidas asi jooksma hakkab,» sõnas ta. «Peaasi, et kõik ikka terved oleks ja haigeks ei jääks.»
XI noorte laulu- ja tantsupidu toob Tallinnasse tantsupeole viimaste andmete põhjal ligikaudu 820 võimlejat ning 6730 rahvatantsijat.
Laulupeole on saabumas ligikaudu 22 200 lauljat, 21 rokkansambli noort pillimeest, 320 rahvamuusikut, 710 noorte sümfooniaorkestri– ning 1190 puhkpilliorkestri muusikut.
Esmaspäeval ja teisipäeval toimuvad rahvatantsijate eelproovid kaheksal harjutusväljakul. Laulu- ja tantsupidu toimub Tallinna lauluväljakul, kus algavad proovid kolmapäeval.
Tantsupeo esimene etendus on reedel, 1. juulil kell 19 ja teine etendus 2. juulil kell 20.
XI noorte tantsupeo lugu räägib sellest, kuidas igatsusest ilma näha saab tahtmine tagasi tulla ning kuidas üks noor inimene ilma kasvades oma maa avastab ning siia tagasi ruttab.

TANTSUPEOLE PÄÄSEJAD
I kl segarühm
Türi MG rühm (juhendaja Annely Läänesaar), Türi G rühm (Külli Piirits)
II-III kl segarühm
Paide ÜG segarühm (Tiiu Vellama). Paide G segarühm (Krista Rikk), Türi MG rahvatantsurühm (Annely Läänesaar).
III-IV segarühm
Albu PK rahvatantsurühm Vargamäe Lapsed (Kersti Liivak), Paide G rahvatantsurühm Kabujalake (Malle Nööp), Tarbja lasteaia-algkooli rühm Lustilised (Malle Nööp), Koeru KK rühm (Ülle Jääger), Imavere PK rühm Päkakesed (Lili Välimäe)
V-VI segarühm
Paide G rühm Keerutajad (Malle Nööp)
VII-IX segarühm
Albu PK rühm Vargamäe Noored (Kersti Liivak), Paide ÜG rühm Tantsuwägi (Tiiu Vellama), Paide G rühm Siuh ja Viuh (Malle Nööp), Koeru KK rühm Vusserid (Anne-Ly Pihlak), Koigi PK rühm (Tiina Ruubel)
Neidude rühm
Väätsa rahvamaja neiude rühm Ilodus (Tiiu Vellama), Paide G neidude rühm Piripiigad (Helen Trug, Malle Nööp)
Õpetajad
Paide ÜG naisrühm (Marika Kuusik)
Noorte segarühm
Paide ÜG rühm Seltskond (Marika Kuusik), Paide G rühm Südameke (Helen Trug, Malle Nööp), Paide G rühm Päkad Paidest (Lili Välimäe, Ülle Müller)
Väiksed võimlejad (II–V kl)
Paide ÜG rühm (Annely Põder, Krista Sukk), Paide võimlemiskool I (Egle Ninep)
Suured võimlejad (VI–XII kl)
Paide võimlemiskool III (Egle Ninep)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles