Kakupoeg kössitas männi all

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Türi valla Lokuta küla Ruusiaugu talu peremees Heino Aavasalu leidis oma aia taga kasvava männi alt kakupoja. Ta täitis puust kasti heintega, pani kakupoja sisse ja tõstis kasti männi all seisvale lauavirnale.

Juba samal õhtul oli näha, kuidas täiskasvanud kakk pojale kasti sisse toitu tõi, nii kordus see igal õhtul. Päeva ajal oli täiskasvanud kakku näha männi otsas istumas ja õige pea andis endast märku ka teine hallikas karvakera, kes piilus männi otsast vanast varesepesast üle ääre.

Eesti ornitoloogia ühingust öeldi, et tegemist on kõrvukrätsuga, kes tavaliselt pesitsebki vareste või harakate mahajäetud pesades. Rätsupojad kooruvad mai keskpaigas ja ronivad pesast välja paar nädalat enne lennuvõimestumist juuni keskpaigas.

Ehk katsetab juba seegi kakupoeg oma lennuvõimet, sest eelmise nädala alguses oli ta kastist välja roninud ja istus keldrikünkale rajatud kiviktaimla kõige suurema kivi otsas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles