Wabalinn tahab panna roheliselt mõtlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Eidemiller.
Rainer Eidemiller. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Teisipäeval kohtusid projekti «Wabalinn Paide» eestvedajad ja arutasid, kuidas viia ellu eesmärki kujundada siinne keskkond säästlikumaks, suurendada inimeste algatusvõimet ja  kokkukuuluvustunnet.


Wabalinna-mõtte algataja ja ühenduse Weissenstein juhatuse esimees Rainer Eidemiller selgitas, et mõte vabasektori kaudu linna elu korraldada sai alguse eelmise aasta Paide vanalinnakonverentsil. Tänavu mais toetas Kodanikuühiskonna sihtkapital Eestis ainulaadset «Wabalinn Paide» projekti  10 700 euroga. Selle raha eest on võimalik palgata eksperte, samuti korraldada avalikke üritusi ja anda välja kokkuvõtlik trükis.
Eidemiller selgitas, et «Wabalinna Paide» eesmärk on harida kogukonda rohelisemalt ja säästlikumalt mõtlema. «Näiteks võiks vähendada autoliiklust kesklinnas ja parandada ühistranspordi korraldust ning liikumisvõimalusi jalgsi, rattaga ja lapsevankriga,» täpsustas ta. «Paides võiks olla ka hästi toimiv laat.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles