Viie riigi Tammsaare-huvilised kogunesid suvekooli

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi suvekoolis «Hansenist Tammsaareni» osalejad on pärit viiest riigist, said nad tutvumismängudes hakkama eesti keelega.
Kuigi suvekoolis «Hansenist Tammsaareni» osalejad on pärit viiest riigist, said nad tutvumismängudes hakkama eesti keelega. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile algas Albu vallas teist korda aset leidev suvekool «Hansenist Tammsaareni,» kus osaleb 35 noort ja õpetajat viiest riigist. Kõigi ühine soov on teha lähemalt tutvust tuntud kirjaniku loomingu ja eluga.

Suvekool algas Albu vallas Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses tutvumismängudega. Kuigi laagrilised on pärit viiest riigist (Ameerika Ühendriikidest, Soomest, Eestist, Rootsist, Norrast), sekka ka Tallinna vene koolide õpetajaid, saadi hakkama eesti keelega. Pole ka põhjust imestada, sest projektijuht Enda Truboki ütlust mööda on välismaalt siia sõitnud inimesed eesti juurtega.


Kolm päeva kestvas suvekoolis osaleb 35 inimest, õpetajaid ja noori on enam-vähem pooleks. Trubok lausus, et suvekooli põhikava on eelmise korraga sarnane. «Rõhk on Tammsaare tekstide õpetamisel, näitlejameisterlikkuse ja esinemisvabaduse arendamisel ning hääleseadel,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles