Bussireis sobib kannatlikule inimesele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Bussiga rännata pakub võimalust külastada vaatamisväärsusi eelnevalt ettevalmistatud programmi järgi ja näha ka teele jäävaid riike, kuid reisijad peavad arvestama seltskonnaga ja olema rahulikud ning mõistvad.

Türil elav giid Tiiu Kruuse­ment ütles, et bussireis annab võimaluse rahulikult aknast välja vaadates jälgida maid, kust läbi sõidetakse, ning sellal oma mõtteid mõelda.
Kruusement, kes on bussireiside ekskursioone teinud 17 aastat, ütles, et tervis tänapäeval reisidele piire ei sea. «Teeme iga kahe-kolme tunni tagant sirutuspeatusi, bussides on konditsioneerid ja ööbime hotellides,» selgitas ta.
Bussireisile minnes peaks arstiga nõu pidama kroonilised haiged. «Südamepuudulikkuse käes kannatajad peavad olema kindlasti ettevaatlikud,» lisas ta.

Reisile minnes on terviseprobleemide korral abi Euroopa ravikindlustuskaardist või ravikindlustusest. Kruusement ütles, et kord oli neil vaja abi otsida Itaalias, kui reisija oli kukkunud tänavakividel ja saanud käeluumõra. Samuti lõi ühel proual sõidu ajal välja krooniline roospõletik, kuid mõlemal juhul leidsid inimesed kohalikest meditsiiniasutustest hädadele leevendust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles