Paides põles taas

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Täna öösel kella kolme ajal läks taas Paides põlema tühjalt seisev hoone, seekord Tööstuse tänaval olev 6 korda 25 meetrit kuur.

Täna öösel oli kahjutuli kõigest mõnikümmend meetrit Paide komando hoonest. Tänu tuletõrjujate kiirele tööle õnnestus ära hoida tule levik ligidal asuvatele elumajadele.
Jaanipäevast on Paides korduvalt põlenud tühjalt seisvad hooned, mistõttu kahtlustab politsei, et linnas tegutseb püromaan.


Paide politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Üllar Kütt on varem Järva Teatajale tunnistanud, et ega nemad ka usu, et need hooned on iseenesest põlema läinud.
Kütt ütles, et maju on varemgi Järvamaal süüdatud, kuid et tegutseks sarisüütaja, tema ei mäleta. «Paar aastat tagasi pandi Paides lilleampleid põlema, kuid hoonete kallale siis ei mindud,» sõnas ta.


Kütt selgitas, et süütajat on raske tabada, sest tal on olnud küllalt aega enne tulekahju avastamist sündmuskohalt lahkuda.
Kui keegi on viimasel ajal põlenud hoonete juures enne kahjutuld kahtlast tegevust märganud, palus Kütt sellest kindlasti politseile teada anda. Samuti soovitas ta olla inimestel ka muidu valvsamad. «Kui näete tühjalt seisvate hoonete juures kedagi tegutsemas, andke sellest meile kohe teada,» palus ta.

Teave
5. juuli kl 22.40 said päästjad väljakutse Paidesse Pärnu 60, kus põles kahekorruseline puukuur.
27. juuni öösel oli linnas koguni kolm tulekahju: kl 2 teatati tulekahjust Väike-Aia tänavas, kus põles puukuur (6 × 3 meetrit), mis oli poolenisti täidetud puudega. Kuur hävis tules; kl 3.50 tuli teade põlengust Tööstuse tänavas, kus põles puiduga täidetud umbes 1000ruutmeetrisest laohoonest kolmandik (35 ×10 m); kl 5.18 põles Jaama tänavas väljastpoolt elumaja aknaraam ja pool ruutmeetrit seinapinda.
23. juuni kell 23.44 teatati häirekeskusele tulekahjust Paides Pärnu 60 tühjalt seisnud elumajas.
 

VAATA VIDEOT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles