Järvamaal varastatakse vähem, kuid vägivallatsetakse rohkem

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

 
Käesoleva aasta esimese kuue kuuga registreeriti Eestis 20 600 kuritegu, Järvamaal 290.


Eestis vähenes registreeritud kuritegude arv eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 3226 kuriteo võrra ehk 14 protsenti. Järvamaal oli võrreldes eelmise aasta kuue kuuga 61 ehk 17 protsenti vähem kuritegusid.

Eestis registreeritud kuritegevuse vähenemine on toimunud peamiselt varavastaste kuritegude arvelt, selgub justiitsministeeriumi äsjaavaldatud kriminaalstatistika ülevaatest.

Enimlevinud kuriteo, varguste arv langes Eestis võrreldes mullusega 2661 kuriteo võrra (22 protsenti). Järvamaal registreeriti eelmisel aastal kuue kuuga 180 vargust, tänavu 144. Oluliselt vähenes maakonnas süstemaatiliste varguste arv (67 protsenti).

Enimlevinud vägivallakuriteo – kehalise väärkohtlemise – registreerimine on peale mitmeaastast langust taas aga mõnevõrra kasvanud. Näiteks Järvamaal oli eelmisel aastal kuue kuuga 33 kehalist väärkohtlemist, tänavu oli neid esimesel poolaastal 48.

Kuritegude tase 10 000 elaniku kohta on maakondade lõikes endiselt kõige kõrgem Ida-Virumaal ja Harjumaal. Võrreldes teiste maakondadega on kuritegevuse tase märksa madalam aga Hiiu-, Saare-, Viljandi- ja Järvamaal (81 kuritegu 10 000 elaniku kohta).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles