Hääletajad tõttavad Järvamaa teedel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Merle Must

Täna õhtul jõudsid Järvamaale esimesed tudengite igasuvise hääletusvõistluse «Kas tunned maad XI» segapaarid, kelle hulgas olid ka Koreast Eestisse puhkama tulnud Simon ja Eun Kyung Han ning Mart Gaškov ja Aune Esinurm.

Täna hommikul kell 10 algas Tartust Pirogovi platsilt traditsiooniline hääletusvõistlus, kus osalevad 26 paari peavad neljapäeva õhtuks läbima võimalikult palju kontrollpunkte, millest kolm asuvad Järvamaal. Pöidlaküüdiga rändajate marsruudi hulka kuuluvad Türi kesklinna lasteaed, Kilplala Müüsleris ja Vargamäe Albu vallas.


Simon ütles, et tema ja ta kaaslane olid Tartus sõpradel külas, kui kuulsid hääletusvõistlusest. «See on suurepärane viis Eestiga tutvuda, kuna praegu ei tea me sellest riigist veel midagi,» lisas ta. «Ka kontrollpunktide kirjeldus on eesti keeles, seega tõlkisid sõbrad selle meile ära.»
Paar sõitis ühe juhiga Tartust esmalt Põltsamaale, sealt edasi Türile ja Kärusse Balti keti monumendi juurde. Edasi liikusid nad Juurusse.


Mart Gaškov Kohtla-Järvelt osaleb hääletusvõistlusel kolmandat korda ja on üritust ise ka korraldanud. Ka igapäevaselt pöidlaküüti sageli kasutav Gaškov ütles, et võtab võistlusest osa, kuna see on võimalus näha suvist Eesti ilu.
Gaškovi paariline Aune Esinurm otsustas hääletama tulla vaid mõne päeva eest ja tema jaoks oli see ka ühtlasi esimene kord üritusel osaleda.


Gaškov ütles, et siiani on nad reisinud üsnagi huvitavate marsuutide kaudu. «Saime autoga Müüslerisse, sealt tahtsime minna Vargamäele, kuid sinna ei läinud ühtegi sõidukit, seega sattusime hoopis Türile,» märkis ta.
Hääletusvõistlust korraldab Tartu Üliõpilaste Looduskaitsering ja selle eesmärgiks on propageerida hääletamist kui loodussõbralikku liikumisviisi ning tuua laiema avalikkuse ette hääletamine ning selle võlud ja ohud. Võistluse kontrollpunkte, mis paiknevad kõikjal üle Eesti, on viiskümmend ning teenida võib ka lisapunkte. Võitjaks kuulutatakse hääletajapaar, kes neljapäeval kell 19 on enim kontrollpunkte läbinud ning jõudnud finišipaika Viljandi folgi Rohelise lava juures.


Iga hääletajapaari saab mobiiltelefoni pideva positsioneerimise abil jälgida leheküljel http://ring24.positium.ee/hv2011/.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles