Treeneriametis teenib loorbereid koostööga

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostöö Tšehhis Ostravas kergejõustiku U23 Euroopa meistrivõistlustel uut isiklikku rekordit tähistava 6134 punktiga kuldmedali võitnud Grit Šadeiko ja tema treener Anne Mägi vahel toimib hästi. Ka on mõlemad öelnud, et jutuajamise asemel lasevad nad võimalusel parem tegudel rääkida.
Koostöö Tšehhis Ostravas kergejõustiku U23 Euroopa meistrivõistlustel uut isiklikku rekordit tähistava 6134 punktiga kuldmedali võitnud Grit Šadeiko ja tema treener Anne Mägi vahel toimib hästi. Ka on mõlemad öelnud, et jutuajamise asemel lasevad nad võimalusel parem tegudel rääkida. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Äsjase Euroopa U23 meistri Grit Šadeiko juhendaja, Türilt pärit kergejõustikutreener Anne Mägi enda osa suurvõidus suureks ei puhuks, pigem rõhutaks juhendajatevahelise koostöö ja treeninggrupi tähtsust.

Anne Mägi jõudis omal ajal spordi juurde lihtsalt. «Elu oli minu lapsepõlves teistsugune, kõik lapsed olid pidevalt õues mängimas ja sportimas,» meenutas ta. «Samuti mina.»
Tema teada oli Leonhard Soom 1970. aastatel Türi piirkonnas ainus kergejõustikutreener. «Nõnda me kõik tema juures treenisime – muud varianti polnud,» tunnistas ta. «Ei mäleta ka teisi alternatiivseid spordialasid, millega oleks saanud kohapeal tegeleda.»

2006. aastal Tartusse Kivilinna gümnaasiumi 11. klassi tulnud ning akadeemilise spordiklubiga liitunud mitmevõistlejat Grit Šadeikot ootas ees väga tugev treeninggrupp, mis Mägi ütlust mööda on üks edasiviivatest jõududest. «Treenerit ja keskkonda vahetanud sportlast juhendama hakata pole tegelikult kerge, sest Soom treenis teda ühtmoodi ja meie abikaasaga jälle teistmoodi,» märkis ta.
Enda treeningmeetoditest tõi Mägi esile üldfüüsilise põhja tähtsuse. «Meie juhendatavate puhkepausid tähendavad kerelihaste treenimist, nad ei istu ega laterda,» tõi ta välja. «Kõik, kes on treeninggrupis, teevad tööd. Ja seda nii, et vesi voolab.»

Mägi käe all tuli Šadeiko 2008. aastal U18 ehk juunioride MMil pronksmedalile ning tänavu võitis U23 ehk noorsoo EMil kuldmedali.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles